First name is required!
Last name is required!
First name is not valid!
Last name is not valid!
This is not an email address!
Email address is required!
This email is already registered!
Password is required!
Enter a valid password!
Please enter 6 or more characters!
Please enter 16 or less characters!
Passwords are not same!
Terms and Conditions are required!
Email or Password is wrong!

Afegir a la cistella

Ecoviures de Rupià

Flors de Carbassó ECO Sortit 10 unitats

Rupià, Baix Empordà

Dies d'entrega

  • dl
  • dt
  • dm
  • dj
  • dv

10 u.

8,50 €

Detalls

El carbassó comença a florir a mitjan estiu, que és quan se’n pot consumir la flor (així que té un període de consum curt). És una flor que tant pot ser masculina (el badoc, que surt directament de la tija de la planta) o femenina (que surt de la part inferior del fruit), ambdues comestibles. Està formada per pètals grans tancats sobre si mateixos, acampanats, de color groguenc o ataronjat amb la base verda. És una flor molt cruixent. Per consumir-la ha de tenir un color fort i brillant. S’han de llençar les flors que tinguin un color marronós fosc als pètals o que tinguin els pistils marrons, ja que vol dir que poden tenir fongs o floridura.

La flor de carbassó té un sabor suau, fi i delicat que recorda el de les flors blanques i les ametlles tendres. És lleugerament dolça, però amb un toc amarg. S’ha de rentar amb delicadesa, eixugar-la i retirar-ne els pistils interiors (perquè a vegades poden amargar una mica i ja la pots cuinar com vulguis. La flor de carbassó té un contingut calòric molt baix: 12 kilocalories per cada 100 grams. Té poca quantitat de carbohidrats, poc greix, poca proteïna i molta quantitat d’aigua. És rica en ferro i en vitamina A.

Per la seva delicadesa, és ideal consumir les flors de carbassó el mateix dia, però, si no, es poden guardar a la nevera en un recipient tancat. No s’ha de combinar amb productes de gust molt fort, ja que el seu sabor delicat es perdria. El més habitual és fregir-la, sempre arrebossada, amb tempura o amb pasta d’arrebossar. Sovint, abans de fregir-la es farceix, amb brandada de bacallà, formatge fresc, etc. Es fa servir molt per farcir pasta i s’afegeix en sopes, pizzes i amanides.  També es fregeix o se salta amb verdura. Pots menjar-la amb peix i marisc, en un risotto o una pizza, o amb formatge fresc. A Niça, en fan bunyols !


Rupià, Baix Empordà

De la ciutat al camp

Sóc en Manel Gómez, pagès sostenible i compagino la producció de la terra amb criteris ecològics amb la difusió de la nutrició holística saludable, grau que he estudiat al Integrative Institut of Nutrition (IIN) de Nova York.

Vaig venir a l’Empordà el 2013 per a desenvolupar un projecte de vida sostenible en contacte amb la terra. Principalment conreo verdures, hortalisses i fruites ecològiques auctòctones de l’Empordà, concretament a Rupià, Ullastret i Sant Martí Vell. 

A banda de les fruites i verdures que conreo directament, també ofereixo productes ecològics selectes d’altres pagesos locals que treballen seguint els mateixos criteris ecològics que jo.

Tot el planter és 100% ecològic i també aplico tècniques d’agricultura regenerativa i biodinamiques, faig compostatge i reciclatge, i visc altres temàtiques de la vida quotidiana sempre afrontats amb un criteri global de sostenibilitat.

10 bones raons per consumir aliments ecològics

1.   Consumir productes ecològics és preocupar-se per la salut.  Els productes que s’obtenen de l’agricultura convencional tenen modificada la seva composició orgànica i per tant poden ser perjudicials per la nostra salut. Molts especialistes en nutrició creuen que gran part de les malalties degeneratives tenen origen en l’alimentació.

2.   Els aliments ecològics tenen molts nutrients i conserven un equilibri natural de sals minerals i oligoelements.

3.   Els aliments ecològics mantenen el seu gust autèntic i al fer el seu cicle natural i sense alteracions, tenen una duració més llarga.

4.   Quan consumim aliments de cultiu ecològic, estem col·laborant amb la conservació del medi ambient i evitem la contaminació de terres, aigües i l’aire.

5.   Els productes de cultiu ecològic, al no contenir substàncies artificials, són assimilats correctament per el nostre organisme sense alterar les funciones metabòliques.

6.   El consumidor de productes ecològics contribueix a la independència de l’agricultor i la creació de llocs de treball local.

7.   Els productes ecològics no són més cars. Contenen més nutrients per unitat de pes que els productes convencionals i per tant, consumint  el mateix, aportan més nutrients i més salut.

8.   Perquè s’allibera la terra de la sobreexplotació i la contaminació creat per l’ús de pesticides, abono i monocultius.

9.    Per la salubritat i seguretat sanitària que ofereix el producte ecològic al consumidor i al productor.

10.  Perquè en el consum de productes ecològics obtenim aliments més nutritius, amb menor contingut en aigua, sense additius insalubres i lliures d'hormones tòxiques, transgènics, pesticides.