First name is required!
Last name is required!
First name is not valid!
Last name is not valid!
This is not an email address!
Email address is required!
This email is already registered!
Password is required!
Enter a valid password!
Please enter 6 or more characters!
Please enter 16 or less characters!
Passwords are not same!
Terms and Conditions are required!
Email or Password is wrong!
no-banner

Dies d'entrega

  • dl
  • dt
  • dm
  • dj
  • dv

La Font Sostenible: tradició pagesa

La Font està ubicada al terme de Lluçà, al bell mig del Lluçanès, un territori amb personalitat pròpia, on la seva gent, han modelat el paisatge, el camps, els boscos, els pobles…

El que generació rera generació havia estat una tradicional explotació agrícola i ramadera familiar, poc a poc s’ha anat convertint en un espai multi disciplinar que aglutina reserva natural, turisme rural, aula ambiental, producció de biomassa i la producció de carn de vedella i xais nascuts i criats a casa de manera totalment natural respectant els ritmes naturals en l’engreix del bestiar.

Un entorn privilegiat

L’entorn de La Font és una peça essencial perquè tota l’activitat que s’hi porta a terme sigui possible i és per això que volem que tots i cada un dels passos que donem siguin sostenibles i responsables socialment.

El respecte en el medi ambient, es en nostre principal pilar, coneixedors que “La Terra no és una herència dels nostres pares, sinó un préstec dels nostres fills". Per això, fomentem la pedagogia i la sensibilització cap l’entorn i les feines de pagès.

La Font es la suma d'aquests diferents projectes i diverses activitats d’oci relacionades amb el coneixement del medi i de les feines de pagès i de La Font, i també la degustació dels nostres productes amb diferents formats.

Carn ecològica, 100% pastura

Entenem la nostra carn com un producte que surt de la terra, per això treballem en carn 100 % de pastura, es a dir que la seva alimentació és exclusivament de pastures i farratges, tots produïts en la nostra explotació. Creiem que és la forma de transmetre a la carn tots els valors de la terra que els produeix i la cura en la seva cria. També deixem créixer els nostres vedells i els nostres xais d’una forma natural i tranqui-la, potenciant el màxim el creixement que correspon a cada espècie. Amb l’alimentació suposadament “equilibrada” i l’engreixament industrial, provoquem un prematur engreixament  del bestiar.

El nostre bestiar triga molt més en créixer, els vedells per sobre dels 24 mesos i els xais per sobre dels 6. Això, els dóna una configuració pròpia, les dues espècies són remugants, és a dir, preparades per processar l’herba i convertir-la en carn. Quan donem cereals als remugants, els emborratxem d’energia i proteïnes que els provoca aquest creixement desmesurat abans del que seria lògic. Però apart estem modificant les condicions del seu estómac, comporta una reducció del pH,  i en aquest cas s’elimina la producció d’omega-3 entre altres.

L’alimentació en base a pastura, fa que hi hagi una excel·lent relació entre els omega-6 i els omega-3, a part de més Àcids linoleics conjugats i molta més vitamina A i E.

Per això, podem dir que la carn de pastura té unes qualitats organolèptiques excepcionals, a part que el seu contingut amb greix és més baix, per la qual cosa, en una cocció lenta és quan podem aconseguir una millor degustació. El color del greix és lleugerament groc, és només el reflex del contingut de beta-carotens.

Recordem doncs que una alimentació exclusivament d’herba i farratges provoca una estructura bioquímica diferent en l’animal herbívor. Això vol dir, un gust, un aroma i un color lleugerament diferents, normalment més intensos.

Productes d'aquest productor