First name is required!
Last name is required!
First name is not valid!
Last name is not valid!
This is not an email address!
Email address is required!
This email is already registered!
Password is required!
Enter a valid password!
Please enter 6 or more characters!
Please enter 16 or less characters!
Passwords are not same!
Terms and Conditions are required!
Email or Password is wrong!
no-banner

Dies d'entrega

  • dl
  • dt
  • dm
  • dj
  • dv

Som l'Enric i la Dulu, camperols del Moianès

Som una parella jove i cerquem un model de vida respectuós amb el medi natural i els seus cicles, basant-nos en l’autosuficiència. Vivim en un mas de manera pagesa i tradicional, no tant sols vivint a pagès si no vivint de pagès i compartint tot el que això significa amb els nostres clients,amics i familiars.

La Taiadella neix l’estiu del 2011, fruit de les nostres inquietuds, pretén ser un model de vida coherent amb la nostra manera de fer i alhora establir i recuperar llocs de treball i la vida dins al mon rural, per tal de dignificar la pagesia.

Actualment, treballem una superfície de 2,5 hc. de terra i tirem endavant un projecte d'horta agroecològic i familiar, respectant el ritme de la terra i no malmetent els processos naturals amb agents químics i nocius. Treballem amb llavors locals i/o antigues, ja que són aquestes les que millor s’adapten al territori.

La Taiadella: una mirada de proximitat

Tanquem cercles amb els nutrients de la terra fent rotacions dins dels camps amb les nostres ovelles, les llavors, el planter i la distribució dels productes de l'hort, arribant nosaltres mateixos directament al consumidor final sense intermediaris.

L'agricultura ecològica, coneguda també com orgànica, és un sistema de cultiu basat en la utilització òptima dels recursos naturals prescindint de l'ús de productes químics i de transgènics, ja sigui per al propi cultiu o per combatre plagues. A més, el consum ecològic ajuda a mantenir sa el planeta, sempre que la seva distribució sigui també ecològica, és a dir, que els productes siguin locals i no mundials. El resultat són aliments més saludables, més rics en nutrients, alhora que es conserva la fertilitat del sòl i es respecta el medi ambient.

El Mas La Talladella de Castellcir

Al Moianès, a 817 m. d'altitud, sortint de Castellcir cap a Santa Coloma Sasserra. A 4 Km d'asfalt i pista de terra, s'arriba a La Talladella, que veureu a la dreta del camí.

Actualment coneguda també com La Taiadella, però de nom original de La Talladella, és una de les masies més importants del terme i de la comarca. Va ser construïda pels Talladella, hisendats de la comarca amb casa pairal a la Plaça de Castellterçol. N’era fill el capità de fusellers Joan Baptista Talladella, combatent austriacistes de l’exèrcit català de l’interior. Lluità a la Batalla de Talamanca i fou un dels exiliats catalans a Àustria en acabar la Guerra de Successió. La primera construcció data del segle XII i diverses ampliacions l’han convertit en la gran masia actual, amb barri a l’entrada, capella dedicada a Sant Josep i diversos annexes.

L’edificació principal consta de tres plantes i una galeria de dos alçades a la façana de migdia. Les dues plantes superiors, amb entrada directe des del barri, han estat dedicades sempre a habitatge, mentre que la planta inferior, d’accés des del passatge interior lateral, ha servit com a estable, forn de pa, galliner i magatzem.

El projecte de La Taiadella té com a objectiu proper obrir aquesta planta per poder-hi desenvolupar diverses activitats de treball amb escoles, tallers, cursos i xerrades i altres esdeveniments que esperem que molt aviat us puguem presentar.

Productes d'aquest productor