First name is required!
Last name is required!
First name is not valid!
Last name is not valid!
This is not an email address!
Email address is required!
This email is already registered!
Password is required!
Enter a valid password!
Please enter 6 or more characters!
Please enter 16 or less characters!
Passwords are not same!
Terms and Conditions are required!
Email or Password is wrong!

Afegir a la cistella

Ecoviures de Rupià

Remolatxa ECO manat de Rupià

Rupià, Baix Empordà

Dies d'entrega

  • dl
  • dt
  • dm
  • dj
  • dv

Manat

2,50 €

Detalls

Remolatxa eco manat de Rupià. Cultivada des del segle II aC, la remolatxa era un gran aliment consumit tant per a l’alimentació com per raons medicinals. En aquella època només utilitzaven les fulles per al àpats i les arrels com a medicina, ja que ajudava a combatre mals de cap i queixal. Fins al segle XVI, no es va estendre el consum de l’arrel. La remolatxa és una hortalissa molt rica en sucres, però recomano consumir la varietat de remolatxa vermella, que, tant crua com cuita, ens aportarà nutrients molt valuosos. En la seva forma natural –en contraposició amb el sucre refinat que se n’extreu– permet que l’organisme aprofiti els sucres que conté gràcies a les vitamines del grup B i els minerals. Conté antioxidants molt potents que ens ajuden a prevenir l’envelliment, el risc cardiovascular i les malalties degeneratives: les antocianines (flavonoides), uns pigments de color morat vermellós. Sembla que aquestes substàncies tenen un efecte protector demostrat contra les malalties cardiovasculars, les degeneratives i el càncer. Propietats nutricionals. Valor calòric moderat: 30 Kcal per 100 g de porció comestible. L’assimilació és més lenta gràcies a la fibra, les vitamines i els minerals de l’hortalissa. • Vitamines del grup B: la remolatxa és rica en les vitamines B1, B2, B3, B6 i especialment B9. Totes tenen un paper molt important en l’assimilació dels hidrats de carboni per part del sistema nerviós. • Vitamina B2: o riboflavina, està relacionada amb la producció d’anticossos i de glòbuls vermells i col•labora en la producció d’energia i en el manteniment del teixit epitelial de les mucoses • Vitamina B3: col•labora en el funcionament del sistema digestiu, el bon estat de la pell, el sistema nerviós i en la conversió dels aliments en energia. • Vitamina B6: participa en el metabolisme cel•lular i en el funcionament del sistema immune. • Vitamina B9 (àcid fòlic): intervé en la producció de glòbuls vermells i blancs, en la síntesi de material genètic i en la formació dels anticossos en el sistema immunològic. • Iode: és un mineral indispensable per al bon funcionament de la glàndula tiroides, regula el ritme metabòlic com també el creixement del fetus i el desenvolupament del seu cervell. • Ferro: és imprescindible per combatre l’anèmia i, com que la remolatxa també té vitamina C, encara s’absorbeix millor. • Potassi: intervé en la transmissió i generació de l’impuls nerviós i en el funcionament de l’activitat muscular. • Silici: mineral que intervé en la síntesi del col•lagen que forma el teixit conjuntiu, especialment necessaris en la formació i manteniment dels cabells, ossos, ungles i la pell

Rupià, Baix Empordà

De la ciutat al camp

Sóc en Manel Gómez, pagès sostenible i compagino la producció de la terra amb criteris ecològics amb la difusió de la nutrició holística saludable, grau que he estudiat al Integrative Institut of Nutrition (IIN) de Nova York.

Vaig venir a l’Empordà el 2013 per a desenvolupar un projecte de vida sostenible en contacte amb la terra. Principalment conreo verdures, hortalisses i fruites ecològiques auctòctones de l’Empordà, concretament a Rupià, Ullastret i Sant Martí Vell. 

A banda de les fruites i verdures que conreo directament, també ofereixo productes ecològics selectes d’altres pagesos locals que treballen seguint els mateixos criteris ecològics que jo.

Tot el planter és 100% ecològic i també aplico tècniques d’agricultura regenerativa i biodinamiques, faig compostatge i reciclatge, i visc altres temàtiques de la vida quotidiana sempre afrontats amb un criteri global de sostenibilitat.

10 bones raons per consumir aliments ecològics

1.   Consumir productes ecològics és preocupar-se per la salut.  Els productes que s’obtenen de l’agricultura convencional tenen modificada la seva composició orgànica i per tant poden ser perjudicials per la nostra salut. Molts especialistes en nutrició creuen que gran part de les malalties degeneratives tenen origen en l’alimentació.

2.   Els aliments ecològics tenen molts nutrients i conserven un equilibri natural de sals minerals i oligoelements.

3.   Els aliments ecològics mantenen el seu gust autèntic i al fer el seu cicle natural i sense alteracions, tenen una duració més llarga.

4.   Quan consumim aliments de cultiu ecològic, estem col·laborant amb la conservació del medi ambient i evitem la contaminació de terres, aigües i l’aire.

5.   Els productes de cultiu ecològic, al no contenir substàncies artificials, són assimilats correctament per el nostre organisme sense alterar les funciones metabòliques.

6.   El consumidor de productes ecològics contribueix a la independència de l’agricultor i la creació de llocs de treball local.

7.   Els productes ecològics no són més cars. Contenen més nutrients per unitat de pes que els productes convencionals i per tant, consumint  el mateix, aportan més nutrients i més salut.

8.   Perquè s’allibera la terra de la sobreexplotació i la contaminació creat per l’ús de pesticides, abono i monocultius.

9.    Per la salubritat i seguretat sanitària que ofereix el producte ecològic al consumidor i al productor.

10.  Perquè en el consum de productes ecològics obtenim aliments més nutritius, amb menor contingut en aigua, sense additius insalubres i lliures d'hormones tòxiques, transgènics, pesticides.