First name is required!
Last name is required!
First name is not valid!
Last name is not valid!
This is not an email address!
Email address is required!
This email is already registered!
Password is required!
Enter a valid password!
Please enter 6 or more characters!
Please enter 16 or less characters!
Passwords are not same!
Terms and Conditions are required!
Email or Password is wrong!

Afegir a la cistella

Ecoviures de Rupià

Sindria pota negra ECO sencera 4-5kg Rupià

Rupià, Baix Empordà

Dies d'entrega

  • dl
  • dt
  • dm
  • dj
  • dv

4-5kg

6,50 €

Detalls

Sindria pota negra ECO 4-5kg Rupià

El kilo surt a 1,45€, el preu fixat és per un pes mitjà de 4,5kg. En cas que la unitat tingui un pes inferior compensarem amb més quantitat d'altres productes

La síndria, la fruita que té més aigua

Aquesta fruita de textura aquosa, porosa i molt sucosa és refrescant i té un deliciós gust dolç. Es tracta de la fruita que té més aigua (un 93%).

La síndria apareix per primera vegada com a planta cultivada a Egipte fa uns 5.000 anys. Va ser precisament al llarg de tots els marges del riu Nil on es van cultivar a l’antiguitat. Al segle X es van introduir a la Xina, on han arribat a tenir una popularitat tan gran que fins i tot avui és costum regalar síndries amb motiu de celebracions importants, per agrair la invitació a l’amfitrió o amfitriona d’un àpat o per desitjar una ràpida recuperació a les persones convalescents.

Propietats nutricionals de la sindria pota negra ecològica

El seu contingut elevat en aigua li confereix propietats hidratants, fins al punt que dos talls de síndria equivalen a un got d’aigua. L’aportament calòric és molt baix (30 kcal per cada 100 grams de fruita) i conté pocs hidrats de carboni i quasi zero greixos. En canvi, la síndria és rica en:

Vitamina A (en forma de betacarotè), Vitamina C, Vitamines del grup B, Manganès, i potassi.

La síndria té efectes beneficiosos notables, sempre que es tracti de fruita de temporada, de producció local i madurada al sol. Efecte diürètic i depuratiu: a causa del seu contingut elevat en aigua, augmenta la producció d’orina, cosa que s’indica en cas d’àcid úric elevat, hipertensió i malalties amb retenció de líquids. Resulta interessant menjar un bon tall de síndria al cap d’unes hores d’haver fet un àpat excessiu, ja que ens ajudarà a eliminar les substàncies de rebuig per l’orina.

Segons la medicina tradicional xinesa, la síndria és un aliment de naturalesa tèrmica que tendeix a refredar i, per tant, només és apropiada en el moment més càlid de l’any. El seu sabor és dolç i el seu efecte és el d’eliminar la calor, incloent-hi els problemes que se’n deriven a l’estiu: influeix al cor, a la bufeta i a l’estómac. Reconstitueix els fluids del cos, és diürètica, hidrata els intestins. S’utilitza per satisfer o saciar la set, per a les dificultats en orinar, els edemes, les petites ulceracions molestes a la boca o als llavis (panses i aftes), les inflamacions renals i els problemes del sistema urinari com ara nefritis i uretritis.

Cosumició de les sindries ECO

Les llavors de la síndria són beneficioses pels ronyons i actuen com a diürètic. Contenen cucurbocitrina, un compost que produeix dilatació capil·lar i regula la pressió arterial alta. Les llavors també són un remei per a l’estrenyiment. Amb les llavors seques es fa una infusió. Les llavors fresques poden menjar-se si es masteguen molt bé.

La closca de la síndria és rica en silici i la closca externa té un contingut elevat en clorofil·la. Per extreure’n les propietats, es posa en aigua calenta i es deixa coent-se a foc lent durant 20 minuts i es prepara un te molt antioxidant però de gust difícil. En aquest cas és imprescindible que la síndria sigui ecològica.

La síndria és una fruita no climatèrica, això significa que una vegada collida no continua madurant, per tant,convé triar els exemplars madurs. Per fer-ho, podem seguir les recomanacions següents: rasquem la pell amb l’ungla i si ens emportem la capa verda i apareix la capa blanca vol dir que està al punt. També es pot agafar amb les mans i prémer-la suaument. Si cruix, està al punt.


Rupià, Baix Empordà

De la ciutat al camp

Sóc en Manel Gómez, pagès sostenible i compagino la producció de la terra amb criteris ecològics amb la difusió de la nutrició holística saludable, grau que he estudiat al Integrative Institut of Nutrition (IIN) de Nova York.

Vaig venir a l’Empordà el 2013 per a desenvolupar un projecte de vida sostenible en contacte amb la terra. Principalment conreo verdures, hortalisses i fruites ecològiques auctòctones de l’Empordà, concretament a Rupià, Ullastret i Sant Martí Vell. 

A banda de les fruites i verdures que conreo directament, també ofereixo productes ecològics selectes d’altres pagesos locals que treballen seguint els mateixos criteris ecològics que jo.

Tot el planter és 100% ecològic i també aplico tècniques d’agricultura regenerativa i biodinamiques, faig compostatge i reciclatge, i visc altres temàtiques de la vida quotidiana sempre afrontats amb un criteri global de sostenibilitat.

10 bones raons per consumir aliments ecològics

1.   Consumir productes ecològics és preocupar-se per la salut.  Els productes que s’obtenen de l’agricultura convencional tenen modificada la seva composició orgànica i per tant poden ser perjudicials per la nostra salut. Molts especialistes en nutrició creuen que gran part de les malalties degeneratives tenen origen en l’alimentació.

2.   Els aliments ecològics tenen molts nutrients i conserven un equilibri natural de sals minerals i oligoelements.

3.   Els aliments ecològics mantenen el seu gust autèntic i al fer el seu cicle natural i sense alteracions, tenen una duració més llarga.

4.   Quan consumim aliments de cultiu ecològic, estem col·laborant amb la conservació del medi ambient i evitem la contaminació de terres, aigües i l’aire.

5.   Els productes de cultiu ecològic, al no contenir substàncies artificials, són assimilats correctament per el nostre organisme sense alterar les funciones metabòliques.

6.   El consumidor de productes ecològics contribueix a la independència de l’agricultor i la creació de llocs de treball local.

7.   Els productes ecològics no són més cars. Contenen més nutrients per unitat de pes que els productes convencionals i per tant, consumint  el mateix, aportan més nutrients i més salut.

8.   Perquè s’allibera la terra de la sobreexplotació i la contaminació creat per l’ús de pesticides, abono i monocultius.

9.    Per la salubritat i seguretat sanitària que ofereix el producte ecològic al consumidor i al productor.

10.  Perquè en el consum de productes ecològics obtenim aliments més nutritius, amb menor contingut en aigua, sense additius insalubres i lliures d'hormones tòxiques, transgènics, pesticides.