First name is required!
Last name is required!
First name is not valid!
Last name is not valid!
This is not an email address!
Email address is required!
This email is already registered!
Password is required!
Enter a valid password!
Please enter 6 or more characters!
Please enter 16 or less characters!
Passwords are not same!
Terms and Conditions are required!
Email or Password is wrong!
no-banner
Planeses
Mas Planeses Sant Ferriol, la Garrotxa

Dies d'entrega

  • dl
  • dt
  • dm
  • dj
  • dv

Planeses Agricultura Regenerativa és un projecte iniciat l’any 2011 amb l’objectiu de trobar una alternativa a l’abandonament de les finques de muntanya mediterrània que sigui ambiental, social i econòmicament sostenible.
El projecte es va iniciar amb el cultiu de 1,6 hectàrees d’horta i des de l’any 2015 es va començar a experimentar amb diferents sistemes de maneig d’animals amb l’objectiu de crear i mantenir pastures d’alt valor ecològic i productiu. La producció es va iniciar amb la cria de gallines i pollastres (en 2 hectàrees de camps) i en aquests moments s’està ampliat amb la cria d’ànecs i conills (en 2 noves hectàrees de camps) i vaques de carn (en 10 hectàrees de noves deveses creades al bosc).

Els pollastres de pastura es crien en tancats mòbils que es belluguen diàriament per a que en cada moment els animals puguin disposar d’una pastura nova. Aquesta és l’única manera de garantir que l’animal pugui disposar d’herbes i insectes com una part important de la seva alimentació (entre en 10 i un 40% segons l’època de l’any). La resta de l’alimentació del pollastre es fa amb diferents barreges de grans ecològics i evitant la utilització de la soja, obtenint així un creixement més lent (al voltant de 5 mesos). D’aquesta manera el pollastre té la possibilitat i el temps d’anar acumulant els minerals, les vitamines i els greixos essencials que donaran un nivell de qualitat més alt a la seva carn.
El maneig es fa per aconseguir que els animals cada dia puguin disposar d’una pastura de qualitat i que alhora aquests siguin l’eina per aconseguir la millor pastura potencial de la zona. Per això es segueixen els principis de Maneig Holístic amb moviment diari dels animals i períodes de recuperació llargs (de 60 dies de mitjana). Per als animals omnívors (gallines, pollastres i ànecs) l’alimentació de la pastura és complementada amb fermentats produïts en la pròpia finca i amb gra ecològic de procedència local (sense la utilització de pinsos preparats sobre la base de la soja).

Sobre els productors

Planeses Agricultura Regenerativa és un projecte experimental d’agricultura en transició on es busquen noves maneres de treballar basades en la recuperació de la vida i la fertilitat natural del sòl. Per aconseguir-ho s’ha apostat per una diversificació de la producció mitjançant un sistema agrícola, ramader i forestal integrats que permet una adaptació a la variació de condicions del terreny, tancant els cercles de producció dintre de l’explotació, i obtenint un aprofitament ambiental, social i econòmicament més sostenible.

Però, què és l’agricultura regenerativa?

L'agricultura orgànica regenerativa és un mètode holístic que augmenta els recursos naturals, en comptes de esgotar-los. Aquest mètode es recolza en els processos naturals per reposar nutrients, aigua i el sòl per a produir aliments sans i rics en nutrients. L'agricultura regenerativa és dinàmica i holística i incorpora la permacultura i les pràctiques agrícoles orgàniques, com a cultius de cobertura, rotació de cultius, composta, refugis mòbils per a animals i rotació de pastures, per augmentar la producció d'aliments, l'ingrés dels agricultors i especialment la qualitat de la capa superior del sòl.

És important recolzar aquest moviment, doncs amb aquestes bones pràctiques agrícoles es poden pal·liar les sequeres mantenint la reserva d'aigua a la terra, millorar la seva matèria orgànica i fertilitat, i sumir CO2 en gran quantitat, podent reduir l'impacte del canvi climàtic. Són a més tècniques adequades per a un futur sense petroli. A l'estar dirigides a treballar amb grans extensions de terra poden tenir un impacte important, i real, a donar la volta a la situació en què estem.

Productes d'aquest productor