First name is required!
Last name is required!
First name is not valid!
Last name is not valid!
This is not an email address!
Email address is required!
This email is already registered!
Password is required!
Enter a valid password!
Please enter 6 or more characters!
Please enter 16 or less characters!
Passwords are not same!
Terms and Conditions are required!
Email or Password is wrong!
no-banner
Fruita de Miravet
Miravet, Ribera d'Ebre

Dies d'entrega

  • dl
  • dt
  • dm
  • dj
  • dv

La fruita dolça

A Miravet, històric poble de la Ribera d’Ebre, a la vora del riu Ebre i als peu del Castell Templer, som pagesos de generacions, i des de fa 50 anys fem fruita dolça. Abans la família es dedicava a l’ametller, garrofer, vinya i sobretot, olivera, i petites plantacions de cereal i tabac. La fruita dolça es conreava per menjar a casa (noguers, magraners, figueres...).

Tenim tres finques: El Mas es troba a 250 m. sobre el nivell del mar, en la zona més septentrional de la Cubeta de Móra; és plantada de cirerers i albercoquers. És una de les finques on s’hi conrea fruita dolça amb més alçada del terme de Miravet. La segona, Illetes, és a la vora del riu Ebre i a només 30 m. sobre el nivell del mar. Són 4,5 ha. d’arena de procedència al·luvial que el riu ha deixat durant anys i panys; en aquesta hi ha albercoquers i prunes, espècies que s’adapten molt bé en aquet tipus de sòl. Finalment La Vall és entre dos massissos muntanyencs, a 110 m. sobre el nivell del mar, en la zona més septentrional de la Cubeta de Móra. S’hi produeixen préssecs i nectarines.

Al Mas, les Illetes i la Vall tots els treballs que es realitzen segueixen les directrius que marca el calendari Llunar de Michel Gros per al manteniment de l’hort i el jardí ecològics. Això vol dir que un dia apte per esporgar s’aprofita al màxim, i si aquell dia no és apte per esporgar es fa qualsevol altra feina agrícola que indiqui el calendari llunar.

Una gran varietat de fruita dolça

Les majoria de varietats de fruita dolça o de pinyol s’obtenen a les estacions experimentals de Califòrnia (EUA) i Summerland (Canadà).

Un exemple seria el cirerer, que és un arbre domesticat fa molts d’any amb empelts. La cirera era petita amb un punxó molt llarg que es collia a partir de Sant Joan i al juliol. Mitjançant creuaments varietals fa 60 anys s’han aconseguit varietats molt més primerenques i més carnoses. Així tenim que varietats de tota la vida com Cor de Colom o Garrafal que ja no existeixen han donat pas a varietats com Ruby o Sweet Heart, també coneguda com 22-8. El nom ve de 13-S-22-8 que significa que en el camp experimental Núm. 13 de l’Estació de Summerland (S) de Canadà, la tira Núm. 22 i l’Arbre Núm. 8 van donar aquesta varietat. Les varietats que venem nosaltres són originàries de Califòrnia. Són dolces i tenen més calibre que les silvestres.

Les prunes que tenim són varietats americanes també, perfectament adaptades al clima mediterrrani, i que tenen un comportament molt bo en les nostres finques. L’albercoquer, igual que el presseguer (Prunus Persica) és un arbre portat pels àrabs, que s’adapta perfectament al clima de la zona de Miravet. Les nostres prunes han estat curosament escollides tenint en compte gust, tamany i consistència. El mateix amb les diferents varieats de préssec i nectarina (barreja de Pruna i Préssec). Totes elles tenen molt bon color i gran varietat gustativa.

Productes d'aquest productor