First name is required!
Last name is required!
First name is not valid!
Last name is not valid!
This is not an email address!
Email address is required!
This email is already registered!
Password is required!
Enter a valid password!
Please enter 6 or more characters!
Please enter 16 or less characters!
Passwords are not same!
Terms and Conditions are required!
Email or Password is wrong!
no-banner
Granja La Bassola
Castellterçol, Moianès

Dies d'entrega

  • dl
  • dt
  • dm
  • dj
  • dv

Ramaders de tradició

Granja La Bassola és una empresa familiar que va iniciar la seva activitat en el món de les vedelles el 1971. L’origen prové de quan el Jaume i la Dolors van començar a criar vedelles per després portar-les als escorxadors de la comarca. L’activitat funcionava i generava un gran volum de vedelles criades a les terres del Moianès.

Passats els anys i amb la introducció dels dos fills al negoci familiar, es van començar a incorporar nous mètodes de treball i una nova filosofia empresarial. L’objectiu d’en Pep i en Miquel ara ja era un altre: la venda directa de carn de vedella a carnisseries selectes. Un objectiu que implicava un canvi estructural important a la granja ja que requeria d’uns estàndards de qualitat molt elevats i, per tant, una selecció de les vedelles molt més acurada.

Relació directa amb el consumidor

Així doncs a la granja ens limitem a criar vedelles femelles, elaborant nosaltres mateixos els productes alimentaris i cuidant fins al màxim detall els controls sanitaris, mediambientals i de qualitat. En definitiva, decidim reduir la quantitat per oferir la màxima qualitat en la nostra carn.

L’èxit aconseguit amb aquesta estratègia es plasma en l’extensa xarxa de distribució i la bona acceptació en el mercat carnisser. Fruit d’aquesta evolució, des de fa més d’un any que disposem d’una sala d’especejament on filetegem les vedelles de manera que directament les envasem i les venem al consumidor final, evitant doncs els possibles intermediaris.

Tancar el cercle

Comprem les vedelles al nord d’Espanya, principalment a la zona d’Astúries i Galicia. Una zona de grans pastures amb prats i muntanyes i on per a nosaltres s’hi troben les millors vedelles de l’estat. Després d’haver pasturat a les altes muntanyes, baixen als camps amb aproximadament 4 mesos d’edat. És doncs quan seleccionem les millors femelles, només triem el sexe femení ja que proporcionen una carn molt més tendra i gustosa que la dels mascles.

Les portem a les nostres terres de Castellterçol on seguim la seva criança. En aquesta fase, el principal objectiu és que l’animal creixi sense estrès i amb el màxim benestar possible. Per això, els hi habilitem espais amplis a on poden viure una vida tranquil·la i en plena natura.

Treballem per facilitar a les vedelles un estil de vida saludable i que afavoreix la seva tranquilitat. Un exercici que els aporta benestar i una millor qualitat de la seva carn, d’aquesta manera infiltren millor el greix de la carn, afavorint-ne la potenciació del sabor i la tendresa.

Les alimentem amb els ingredients que més necessiten en cada fase d’edat de la vedella per a un bon creixement i alhora els hi controlem tot l’aspecte sanitari, per tal d’evitar qualsevol infecció o imprevist que pugui afectar la qualitat de la carn final.

Finalment, quan estan en el seu punt òptim de criança, les sacrifiquem i les distribuïm en dos mètodes ben diferents: per una banda en peces senceres a les carnisseries més selectes de Catalunya i, per altra, les filetegem a les nostres instal·lacions i directament les envasem per a vendre-ho al consumidor final.

 

Productes d'aquest productor