First name is required!
Last name is required!
First name is not valid!
Last name is not valid!
This is not an email address!
Email address is required!
This email is already registered!
Password is required!
Enter a valid password!
Please enter 6 or more characters!
Please enter 16 or less characters!
Passwords are not same!
Terms and Conditions are required!
Email or Password is wrong!

Afegir a la cistella

Molí de l'Alzina

Formatge semicurat d'Ovella amb herbes provençals 450g

Cantonigròs, Osona

Dies d'entrega

  • dl
  • dt
  • dm
  • dj
  • dv

450g

11,45 €

Detalls

Formatge semicurat d'Ovella amb herbes Provençals del Molí de l'Alzina (Cantonigrós), madurat de semicurat a curat i elaborat amb llet d’ovella, de coagulació enzimàtica i de pasta premsada cuita o semicuita.

És un formatge gras, olorós, de sabor intens, lleugerament picant quan arriba a un cert grau de maduració. Té la pell coberta amb herbes provençals. L’interior és groc. La massa és compacta, consistent i sense forats. Es menja semisec i sec.

Recomanem conservar-lo en un lloc fresc i sec, i cobrir-lo amb un drap humit per evitar que s’assequi.

Ingredients del formatge:

  • Llet pasteuritzada d'ovella
  • Quall
  • Sal
  • Ferments làctics
  • Clorir càlcic

Una formatgeria amb història

El Molí de l’Alzina de Cantonigròs (Osona) és una de les formatgeries artesanes més antigues de Catalunya. Jordi Anglada n’és el propietari. Aquesta formatgeria va néixer a finals dels anys setanta quan Jordi Anglada decideix viatjar a Holanda a formar-se en una granja de producció de llet i conèixer de primera mà l’elaboració de formatge artesanal. Uns mesos més tard, Anglada decideix tornar a la seva terra d’origen i convertir els formatges artesanals en la seva aposta de futur.

Els primers formatges d’El Molí de l’Alzina –que van prendre el nom de la masia on va tenir el primer obrador– van sortir el 1978, inicialment amb una producció petita de formatges de vaca. L’any 1992 va decidir construir una nova formatgeria, a pocs metres de la mateixa masia, per millorar i adaptar l’elaboració de productes i l’eficiència sanitària. Unes noves instal·lacions per a uns nous temps en què el consum de formatges artesanals cada vegada era més estès.

Un nou obrador per a una nova demanda

El procés d’elaboració dels productes d’El Molí de l’Alzina combina l’elaboració artesana amb la tècnica de la indústria moderna i compleix les garanties sanitàries. La llet la produeixen les vaques, ovelles i cabres alimentades amb la pastura de la zona del Collsacabra que permet obtenir un formatge uniforme i gustós. Seguint el seu procés natural, la llet és transportada a la formatgeria on s’analitza i es pasteuritza. Un cop pasteuritzada s’hi afegeixen els cultius làctics i el quall. Posteriorment, se’n separa el sèrum i s’introdueix la quallada en motlles cilíndrics. Després es procedeix al premsat. Quan el formatge ha assolit la seva forma i textura definitiva, es deixa reposar al salador i d’aquí s’emmagatzema a les cambres frigorífiques per tal que maduri i pugui ser distribuït als punts de venda.

Actualment, El Molí de l’Alzina compta amb una plantilla de quatre persones que produeixen de dos a tres mil formatges de vaca, ovella i cabra setmanals, a més de desnatats i matons.

Els productes es distribueixen a les comarques de les províncies de Barcelona i Girona, Andorra i als Estats Units