First name is required!
Last name is required!
First name is not valid!
Last name is not valid!
This is not an email address!
Email address is required!
This email is already registered!
Password is required!
Enter a valid password!
Please enter 6 or more characters!
Please enter 16 or less characters!
Passwords are not same!
Terms and Conditions are required!
Email or Password is wrong!

Afegir a la cistella

Ecoviures de Rupià

Carbassó verd ECO 1kg

Rupià, Baix Empordà

Dies d'entrega

  • dl
  • dt
  • dm
  • dj
  • dv

1Kg

3,00 €

Detalls

1Kg. de carbassó verd ECO de Rupià, Baix Empordà.

El carbassó (Curcubita pepo) és una hortalissa deliciosa, refrescant, molt versàtil a la cuina i que es pot menjar tant crua com cuita. El 95% del pes del carbassó és aigua, i per això és tan
hidratant i agradable de menjar. És molt digestiva quan és consumida jove (les fibres són aleshores especialment tendres), cosa que la fan indicada per als més petits i per a les persones que tenen un sistema digestiu fràgil.

Té la peculiaritat de ser un fruit-hortalissa que es cull jove, sense haver arribat a la seva mida definitiva. La carabassonera és una planta de vegetació compacta, formada d’una tija central curta en la qual s’insereixen les fulles, generalment de color verd fosc i de vegades amb taques blanques. El color del fruit és variable, tot i que és habitualment verd clar o verd fosc.

Informació nutricional

Amb una aportació energètica particularment baixa, però ric en vitamines, minerals i fibres, el carabassó és una hortalissa molt interessant en una dieta equilibrada.

Del carbassó destaca especialment el contingut de vitamina C, betacarotè i flavonoides, que ens poden ajudar a tenir una pell sana i a mantenir les defenses en acció.

Aptituds gastronòmiques

Pel seu sabor, es presta a totes les associacions imaginables (carns, peixos i mariscos, formatges) i a qualsevol manera de preparació (cru sigui ratllat o finament tallat), saltat, al forn (farcit o gratinat), en sopa (freda o calenta), arrebossat o fregit. Es tracta d’una hortalissa que té una digestió ràpida i fàcil sempre que es cuini de manera suau (al vapor, escaldada o fins i tots crua). És un aliment ric en potassi i pobre en sodi que confereix una acció diürètica que afavoreix l’eliminació de l’excés de líquids de l’organisme.

Com es cuina

Per preservar el verd viu del carbassó l’hem de coure poc, ja que una cocció llarga n’apaga el color i el torna amargant També ens avisa del fet que conté molta aigua i continua coent-se un cop fora del foc. Cal treure’l de l’olla de vapor quan encara és una mica cru, al dente.

És important que consumim el carbassó de cultiu ecològic sobretot si ens el volem menjar amb pell perquè és on trobem la majoria de les substàncies nutritives (vitamines i antioxidants).


Rupià, Baix Empordà

De la ciutat al camp

Sóc en Manel Gómez, pagès sostenible i compagino la producció de la terra amb criteris ecològics amb la difusió de la nutrició holística saludable, grau que he estudiat al Integrative Institut of Nutrition (IIN) de Nova York.

Vaig venir a l’Empordà el 2013 per a desenvolupar un projecte de vida sostenible en contacte amb la terra. Principalment conreo verdures, hortalisses i fruites ecològiques auctòctones de l’Empordà, concretament a Rupià, Ullastret i Sant Martí Vell. 

A banda de les fruites i verdures que conreo directament, també ofereixo productes ecològics selectes d’altres pagesos locals que treballen seguint els mateixos criteris ecològics que jo.

Tot el planter és 100% ecològic i també aplico tècniques d’agricultura regenerativa i biodinamiques, faig compostatge i reciclatge, i visc altres temàtiques de la vida quotidiana sempre afrontats amb un criteri global de sostenibilitat.

10 bones raons per consumir aliments ecològics

1.   Consumir productes ecològics és preocupar-se per la salut.  Els productes que s’obtenen de l’agricultura convencional tenen modificada la seva composició orgànica i per tant poden ser perjudicials per la nostra salut. Molts especialistes en nutrició creuen que gran part de les malalties degeneratives tenen origen en l’alimentació.

2.   Els aliments ecològics tenen molts nutrients i conserven un equilibri natural de sals minerals i oligoelements.

3.   Els aliments ecològics mantenen el seu gust autèntic i al fer el seu cicle natural i sense alteracions, tenen una duració més llarga.

4.   Quan consumim aliments de cultiu ecològic, estem col·laborant amb la conservació del medi ambient i evitem la contaminació de terres, aigües i l’aire.

5.   Els productes de cultiu ecològic, al no contenir substàncies artificials, són assimilats correctament per el nostre organisme sense alterar les funciones metabòliques.

6.   El consumidor de productes ecològics contribueix a la independència de l’agricultor i la creació de llocs de treball local.

7.   Els productes ecològics no són més cars. Contenen més nutrients per unitat de pes que els productes convencionals i per tant, consumint  el mateix, aportan més nutrients i més salut.

8.   Perquè s’allibera la terra de la sobreexplotació i la contaminació creat per l’ús de pesticides, abono i monocultius.

9.    Per la salubritat i seguretat sanitària que ofereix el producte ecològic al consumidor i al productor.

10.  Perquè en el consum de productes ecològics obtenim aliments més nutritius, amb menor contingut en aigua, sense additius insalubres i lliures d'hormones tòxiques, transgènics, pesticides.